کافه قنادان
کافه قنادان

کافه قنادان

خمیر پاته



۱-آرد سفید                                                         ۲۵۰گرم

۲-کره                                                                 ۸۰گرم

۳-روغن زیتون                                                      ۲قاشق سوپخوری

۴-زرده تخم مرغ                                                   ۱عدد

۵-آب سرد                                                           نصف پیمانه (۱دسیلیتر)

۶-نمک                                                               به مقدار کم

با این مواد در حدود نیم کیلو خمیر بدست می آید .

طرز تهیه

آرد را در ظرف گودی می ریزیم و وسط آن را گود می کنیم بعد کره را ریز خرد می کنیم و با روغن زیتون و زرده تخم مرغ و نمک وسط آرد می ریزیم و بتدریج آب را داخل این مواد می ریزیم و کم کم آرد را با این مواد مخلوط می کنیم و بهم می زنیم تا تمام مواد بشکل خمیر سفتی در بیاید ، باید دقت کرد این خمیر زیاد شل نشود ، بعد خمیر را در کیسه نایلون می گذاریم تا یکی دو ساعت بماند و کمی ور بیاید ، بعد روی میز را کمی آرد می پاشیم و خمیر را بشکل مستطیل باز می کنیم و خمیر را سه لا مانند خمیر میل فوی تا می زنیم باز خمیر راباز می کنیم و یک بار دیگر خمیر را سه لا می کنیم و بهر شکل و فرمی که بخواهیم باز می کنیم .

معمولاً این خمیر را در قالبهای مخصوص می اندازند بطوری که دیواره و ته قالب را بپوشاند و داخل آنرا باانواع گوشت و مرغ پخته و آماده شده پر و در فر طبخ می نمایند با خمیر ورقه شده (فویته ) نیز  می توان پاته تهیه کرد .

cafeghanadan.com

ور آمدن خمیر


 این اصطلاح در موقع تهیه خمیر ها بکار می رود وقتی خمیر درست می کنیم در نتیجه ورز دادن خمیر کش پیدا می کند و حالت لاستیکی بخود می گیرد که باز کردن آن مشکل می شود و بعد از طبخ نان آن هم سفت خواهد شد بنابراین بعد از اینکه خمیر آماده شد روی انرا می پوشانیم تا دو ساعت بماند و حالت لاستیکی را از دست داده ور بیاید .

بطور کلی در تمام خمیر ها که مصرف بکین پادر با جوش شیرین داده شده می توان از لوور سیمیک که یک نوع مایه خمیر شیمیایی است برای پف کردن کیک یاور آمدن خمیر و پوک شدن نام بکار می رود استفاده نمود .

cafeghanadan.com

حلوای زنجبیلی

 

 

حلوای زنجبیلی یکی از حلواهای سنتی تبریز است .

از طرفی بعد از تفت دوم آرد باکره یا روغن صبر کنید تا کمی از گرمی بیفتد بعد پودرشکررا اضافه کنید . درغیر اینصورت پودرشکر آب می شود و لطافت حلوا از بین می رود.

برای سرو این حلوا میتوان از اسکوپ بستنی نیز استفاده کرد و اسکوپ ها را در کپسول های ظریف قرارداد.این حلوا بافت پودری دارد و باید دردهان به اصطلاح آب شود.

مواد لازم :

آرد شیرینی                                      ۲۵۰ گرم
پودر قند                                          ۲۰۰ گرم
گردوی پودر شده                               ۸۵ گرم
کره یا مخلوط روغن کاملا جامد و کره       ۱۳۰ گرم
زنجبیل                                           دو قاشق سوپخوری
هل نرم                                          دو قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

اول آرد را با حرارت ملایم تفت می دهیم .باید بوی آرد بلند شود ولی رنگ آرد خیلی تغییر نکند . بعد آرد تفت داده شده را الک می کنیم و مجددا به تابه بر می گردانیم .

کره را می ریزیم و خوب تفت می دهیم . از روی حرارت بر می داریم و کمی که خنک شد هل و زنجبیل را روی آن الک می کنیم و هم می زنیم .

بعد از هل و زنجبیل گردو را هم اضافه می کنیم .پودر قند را هم روی آن الک می کنیم و قشنگ به خورد هم می دهیم.مخلوط حاصل پودری است و با فشرده شدن باید منسجم شود .

حلوا را داخل یک سینی مناسب می ریزیم و خیلی خوب فشرده می کنیم. با یک چاقوی تیز و تمیز برش می زنیم .مرتب چاقو را تمیز می کنیم تا برش ها خوشگل باشد .

در یخچال می گذاریم تا کاملا خودش را بگیرد .بعد تزیین می کنیم .
برای تزیین روی آن هم مقداری از حلوا را زعفرانی می کنیم و قالب کوچولو می زنیم و روی حلواهای برش خورده می گذاریم.

سفید ها پودر قند خالی و قهوه ای ها مخلوط دارچین و پودر قند هستند که با الک ریز روی حلواهای برش خورده الک شده اند:

نکته مهم : برای این حلوا ازروغن مایع استفاده نکنید . روغن جامد یا کره به این حلوا انسجام می دهد.

cafeghanadan.com

کیک اسفناج

کیک اسفناج

 

 

کیک اسفناج کیک بسیار زیبایی است که با رنگ طبیعی سبز خوش رنگ خود شمارا شگفت زده خواهدکرد. دستورات زیادی برای این کیک هست و من چند تا ازآنها را امتحان کردم. این دستور را از وبلاگ هانی شف عزیزم بیشتر از همه پسندیدم.(عکس از وبلاگ هانی شف)

 

این کیک به علت استفاده از پوره اسفناج خام رنگ سبز بسیار زیبایی دارد.

یکی از بهترین کیک ها و خوشگل ترین البته…اولین بار پارسال این کیک رو درست کرده بودم …اما چون عکسام خیلی تیره شده بود نذاشته بودم اینجا……..می خواستم کرم پنیری برای روش درست کنم که عالی میشه با ابن کیک…ولی خب نشد که بشه

مواد لازم:

آرد : ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۳ تا
شکر: ۱ و نیم پیمانه
پوره اسفناج خام : ۱ پیمانه (با سه چهارم پیمانه هم کارتون راه میفته)
روغن زیتون ساده بی بو : سه چهارم پیمانه ** من از روغن مایع استفاده کردم
آب لیموی تازه: ۲ ق غذاخوری
وانیل: ۱ ق چایخوری
بیکینگ پودر: ۳ ق چایخوری
نمک: نصف ق چایخوری

طرز پخت:
توی کاسه آرد، نمک و BP رو مخلوط و سه بار الک کردم..فر رو روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کردم..قالب رو چرب و آردپاشی کردم و کنار گذاشتم…
برگهای سبز و تازه اسفناج رو که ساقه هاش رو جدا کردیم توی غذاساز یا با هر وسیله ای که دارین خوب پوره می کنیم..من برای راحتی این کار یک چهارم از روغن دستور رو به اسفناج ها اضافه کردم که راحت تر پوره بشه…دقت کنین که خووووووب پوره و له بشه مواد…در اینصورت کیک خوشرنگ و زیبایی دارین.

شکر و تخم مرغ و وانیل رو با همزن می زنیم تا روشن و کرمی بشه.

روغن رو می ریزیم و آب لیمو هم

و پوره اسفناج رو اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم

مخلوط آرد رو کم کم به مواد اضافه و با لیسک مخلوط می کنیم …من با دور کند همزن خیلی کوتاه مخلوط کردم…می تونی کمی پودر هل هم به مخلوط اضافه کنین..هم خوانی خوبی داره

در قالب چرب شده و آرد پاشی شده ۳ لیتری (۹*۱۳ اینچ معادل ۲۳*۳۳ سانتی) یا دو قالب ۹ اینچی معادل ۲۳ سانت می ریزیم و به فر گرم شد منتقل می کنیم..

**این اندازه ها توی دستور اصلی بوده اما من توی قالب گرد خرطومی (وسط سوراخ) پختم کیکم رو که الان اندازه ش یادم نیست..همونی که کیک ساده رو پختم توش

زمان پخت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که تستر از توی کیک تمیز در بیاد…برای پخت توی مایکروفر..حالت کانوکشن و ۲۰ درجه کمتر از دمای گفته شده

کیک رو بذارین توی قالب کمی خنک بشه و بعد روی توری برگردونین تا خوب خنک بشه.

مطمئن باشین تا به کسی نگین، هیــــچ کس متوجه وجود اسفناج توش نمیشه…می تونین به عنوان کیک پسته و هرچیزی که می خواین جا کنین و به خورد افرادی بدین که از اسفناج خوششون نمیاد

برای روی کیک از خامه فرم گرفته، یا کرم وانیلی و یا کرم پنیری میشه استفاده کرد .

 cafeghanadan.com