مواد لازم:
روغن جامد | 125 گرم |
آرد نخودچی | 250 گرم |
پودر قند | 125 گرم |
پودر هل نرم | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | به میزان لازم برای تزیین |
طرز تهیه :
ابتدا روغن جامد، پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا خمیر صاف، نرم و یکدستی درست شود.
آرد نخودچی را کم کم به مواد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد.
سپس اجازه دهید خمیر24 ساعت داخل فضای آشپزخانه بماند. در این مرحله می توانید به دو روش عمل کنید: یا خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و زمان دهید یا اینکه شیرینی را به شکل دلخواه فرم دهید و قالب بزنید، روی سینی فر بچینید و بعد از 24 ساعت سینی را داخل فر بگذارید.
برای درست کردن شیرینی می توانید خمیر را به قطر یک سانت روی سطح صافی پهن کنید و به صورت سنتی قالب بزنید یا اینکه به اندازه یک فندق از خمیر بردارید، داخل دست گرد کنید و روی آن را با نوک چاقو شکل دهید. همچنین می توانید با ماسوره شیرینی روی خمیرها را مانند گُل شکل دهید.
شیرینی های آماده را با فاصله روی سینی فری که کف آن کاغذ روغنی انداخته اید، بچینید و روی هر کدام یک خلال پسته بگذارید.
سپس سینی شیرینی را 20 دقیقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتیگراد فر بگذارید تا شیرینی ها بپزند.
برای اینکه آرد نخودچی بهتری داشته باشید می توانید خودتان از نخودچی گل (خام) آرد نخودچی تهیه کنید. نخودچی را آسیاب کرده و الک کنید. بدین ترتیب آرد نخودچی خالص دارید و در نتیجه شیرینی شما طعم بهتری خواهد داشت.
طرز تهیه پشمک شکلاتی
طرز تهیه پشمک شکلاتی :
شکلات را به روش بن ماری آب کنید یک کوچولو داخل قالب بریزید با برس به دیواره های آن بزنید بعد چند دقیقه داخل فریزر یک کم که خودش را گرفت پشمک را با دست فشرده کنید بگذارید در قالب بعد دوباره شکلات بریزید روی پشمک ها و دوباره داخل فریزر بگذارید تا خودش را بگیرد.
مواد لازم :
آرد | ۲۲۵ گرم |
کره | ۱۸۵ گرم |
شکر | ۱۱۰ گرم |
زرده تخم مرغ | یک عدد |
وانیل شکری | نصف ق چ |
گردوی چرخ شده | ۵۰ گرم |
بیکینگ پودر | یک قاشق غذا خوری |
طرز تهیه :
کره نرم شده را با وانیل شکری و شکر و زرده تخم مرغ با همزن برقی هم می زنیم. آرد و بیکینگ پودر را از الک رد می کنیم و گردوی چرخ شده را اضافه می کنیم. خمیر را در ظرفی گذاشته و در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم.
سپس فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کرده و خمیر را به صورت توپ های کوچک در می آوریم و سینی فر را چرب می کنیم یا کاغذ روغنی میندازیم و شیرینی ها را به فاصله ۴ سانتی متر کنار هم می چینیم.
مدت پخت مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه می باشد.
نکته :
می توان از قیف خامه پاش و ماسوره استفاده کرد . اندازه شیرینی ها مینیاتوری و ریز هستند . این خمیر هرچه بماند و زمان استراحتش بیشتر باشد , رنگ خمیر و شیرینی ها تیره تر میشود.
با این مقدار خمیر تقریبا 100 عدد نان برنجی می شه درست کرد .
مواد لازم :
آرد برنج | 400 گرم |
آرد ذرت | 100 گرم |
روغن جامد | 250 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر قند | 250 گرم |
پودر هل | 1 ق م |
مهر کوچک ، تخم خرفه جهت تزیین
طرز تهیه :
ابتدا روغن جامد و پودر قند رو با همزن بزنید تا مثل تصویر پایین کاملا رنگ آن روشن بشه .
سپس تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کرده و هر کدام رو بمدت یک دقیقه هم بزنید .
در نهایت مخلوط آرد برنج و آرد ذرت و پودر هل رو اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد .
خمیر باید کاملا لطیف باشه . نه خشک و نه چسبناک .
نکته :
درصورتیکه خمیر چسبناک بود به مقدار خیلی کم مجددا آرد برنج اضافه کنید . توجه داشته باشید که در این موارد نمی شه مقدار تعیین کرد چون جذب روغن آردها با هم فرق داره .
نکته :
درصورتیکه خمیر خشک بود بمقدار خیلی کم گلاب یا عرق هل اضافه کنید تا خمیر لطیف بشه .
سپس خمیر رو داخل کیسه قرار داده و بمدت 24 ساعت در یخچال استراحت بدین .
از خمیر گلوله هایی برداشته و در سینی با فاصله بچینید .
سپس مهر رو داخل آرد برنج زده و روی خمیر رو مهر بزنید ( همانند تصاویر پایین ).
می تونید از وسیله های استوانه ای شکل هم استفاده کرده و روی خمیرها رو نقش بندازید .
و درنهایت روی نانها کمی تخم خرفه بپاشید .
سینی رو داخل فری که از قبل در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده بمدت 20 دقیقه قرار بدین .
با این مقدار خمیر تقریبا 100 عدد نان برنجی می شه درست کرد .
مواد لازم :
پودر قند | 250 گرم |
کره آب شده | 250 گرم |
زرده تخممرغ | 2 عدد |
هل ساییدهشده | یک قاشق مرباخوری |
وانیل | 1/8 قاشق چایخوری |
زعفران آب کرده | به میزان لازم |
سیاهدانه و پودرپسته | به میزان لازم |
آرد گندم، برنج و نخودچی | به میزان لازم |
طرز تهیه:
کره را در یک ظرف روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا دوغ کره از بین برود این کار باعث لطیفتر شدن شیرینی میگردد. بعد از خنک شدن کره پودرقند را به آن اضافه کرده و با همزن آنقدر میزنیم تا رنگ آن شکری شود و به طوری که پرههای همزن روی مواد جا بیندازد. زرده تخممرغ، وانیل و هل ساییده شده را اضافه کرده و باز با همزن آنقدر هم میزنیم که زرده محو گردد. سپس مواد به دست آمده را به سه قسمت تقسیم کرده و به هر کدام جداگانه از آردهای ذکر شده میافزاییم.
ابتدا با نوک انگشتان دست آرد و مواد را مخلوط میکنیم تا جذب یکدیگر شود و خمیر به دست نچسبد. 15 دقیقه به خمیر استراحت میدهیم و بعد آن را روی سطحی صاف با وردنه باز کرده و با قالبهای ریز، قالب میزنیم و در سینی گالوانیزه مخصوص فر چیده و در طبقه وسط فر به مدت 10 الی 15 دقیقه با حرارت 350 درجه سانتیگراد حرارت میدهیم.
به خمیر گندم میتوان زعفران آبکرده اضافه کرد تا شیرینی زعفرانی هم داشته باشیم.
با زعفران آبکرده، سیاهدانه و پودرپسته روی شیرینیها را تزئین میکنیم.
نکته :
با توجه به ظریف بودن این نوع شیرینی باید حتما آرد را از پارچه حریر رد کنیم تا سبوس و هرگونه زبری آرد گرفته شود و آرد بسیار نرمی به دست آید.
شیرینی ریز را بعد از سردشدن از سینی جدا میکنیم تا له و خرد نشود.