کافه قنادان
کافه قنادان

کافه قنادان

دستور پخت رولت شکلاتی با خامه

مواد لازم:
* تخم مرغ ۵ عدد
*  شکر ۵ قاشق غذاخوری
*آرد ۵ قاشق غذاخوری
*وانیل یک سوم قاشق چایخوری
*آب گرم ۳ قاشق غذاخوری
*بیکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
*پودر کاکائوی الک شده ۲ قاشق غذاخوری
*خامه شیرین شده ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
*گردوی پودر شده یک دوم پیمانه
*پودر قند به مقدار لازم
* منظور پیمانه

شیرینی پزی

است که در همه جا اندازه ثابت و مشخصی دارد.

طرز تهیه :
فر را از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم می کنیم. زرده و سفیده ی تخم مرغ را از هم جدا می کنیم. نیمی از شکر را با وانیل و زرده تخم مرغ و نیمی دیگر را با سفیده تخم مرغ خوب هم می زنیم. زرده را با سفیده ای که کاملاً سفت شده و از ظرف نمی ریزد، مخلوط کرده و با قاشق به حالت دورانی ( به یک سمت ) هم می زنیم، طوری که پف آن نخوابد. سپس آرد و بیکینگ پودر و پودر کاکائو را الک کرده و همراه با پودر گردو در سه نوبت به آرامی با مواد فوق مخلوط کرده و در نهایت آب گرم را می افزاییم و کمی مخلوط می کنیم. درون سینی ای به ابعاد ۴۰×۳۰ سانتیمتر کاغذ روغنی می اندازیم و مایه ی آماده را در آن می ریزیم . سپس سطح آن را صاف و یکدست می کنیم. سپس در طبقه وسط فر به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه می پزیم تا سطح کیک طلایی شود.

اکنون روی میز، کاغذی روغنی به ابعاد ۵۰×۴۰ سانتی متر قرار داده و پودر قند را بر روی آن الک می کنیم. کیک را از فر در می آوریم واطراف آن را با کارد از سینی جدا کرده و بر روی کاغذی که دارای پودر قند است،برمی گردانیم، طوریکه که سینی هم روی کیک باقی بماند. کیک را برای مدت نیم ساعت در همین وضعیت قرار می دهیم و در این فاصله خامه را آماده می کنیم.

آن گاه سینی را از روی کیک برداشته و کاغذ روی آن را جدا می سازیم و رولت ( کیک ) را با کاغذ زیر آن لوله می کنیم. بعد آن را باز کرده و خامه را روی سطح آن می مالیم و مجدداً آن را بدون کاغذ لوله می کنیم. می توانیم سطح روی آن را با پودر قند تزیین کنیم . در نهایت آن را در یخچال قرار می دهیم.

 cafeghanadan.com

کرم زعفرانی

کرم زعفرانی

 

 

 

کرم زعفرانی ، کرم ساده و بسیارخوشمزه ای است که به راحتی تهیه می شود . این کرم پیشنهاد مناسبی برای کسانی است که طعم و عطرسنتی زعفران و گلاب را دوست دارند.

 

جونم براتون بگه که این دسر خوشمزه به معنای واقعی خوشمزه ست و طعم بستنی سنتی می ده..آسونم هست…

مواد لازم:
شیر: ۳ لیوان
شکر: ۱ لیوان
زعفران
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
خامه: نصف بسته (خامه صبحانه منظورمه)
گلاب
وانیل


طرز پخت:
پودر ژلاتین رو روی نصف پیمانه(یه استکان) آب سرد ریختم…وقتی یکم از روش جذب شد روی بخار کتری گذاشتم تا حل بشه و شفاف
شیر و شکر و زعفران رو توی دیگ ریختم و روی حرارت گذاشتم…مقدار زعفرون رو چشمی ریختم راستش…هم زدم تا مخلوط بشن و شکر حل بشه

وقتی شیر به جوش اومد وانیل و گلاب هم ریختم و خاموش کردم و ژلاتین رو توش ریختم و کنار گذاشتم تا کاملا خنک بشه….

خامه رو هم از یخچال در میاریم و توی یه کاسه می ریزیم و وقتی شیر و شکر و زعفرونمون خوب خوب خوب خنک شد یکم ازش توی خامه می ریزیم و هم می زنیم تا صاف و یکدست بشه….بازم تاکید می کنم حتما باید خنک شده باشه ها .. من شیر رو بعد از خاموش کردن توی یه ظرف دیگه ریختم که زودتر خنک بشه

بعد به بقیه مواد اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یکنواخت بشه…می ریزیم توی قالب موردنظرمون و میره توی یخچال…توجه کنین که همیشه وقتی می خواین توی قالب سیلیکونی بریزین قالب رو توی سینی یا بشقاب بذارین و بعد منتقل کنین به یخچال که به مشکل برنخورین موقع حملش
بعد از سه چهار ساعت می بنده…طبیعتا من چون اداره می رم یه شب تا فرداش موند…وقتی می خوایم در بیارم از قالب..من چون قالبم سیلیکونی بود…نوک چاقو رو زدم کنارش و با دستم قالب رو گرفتم..خودش رو ول می کنه….بعد هم توی ظرف سرو برگردوندم و قالب رو آروم جدا کردم..خودش تالاپی میفته بیرون…..اما اگه قالب فلزی هست حتما توی آب گرم می ذاریم

 

بسیور بسیورخوشمزه….مزه بستنی سنتی میده

 

نکته ها :

۱-با احترام به نظر هانی شف عزیزم ، من منتظر خنک شدن شیر و شکر و زعفران نشدم . بلکه خامه را گرم کردم.

به جای خامه صبحانه از خامه شیرین قنادی استفاده کردم و درعوض شکر دستور را به نصف پیمانه کاهش دادم.

خامه را کمی در مایکروویو گرم کردم.، فقط در حد گرم شدن و نه جوشیدن و بعد کم کم با مایه شیر مخلوط کردم.

۲- ژلاتین دستور برای من اندازه بود و شاید مرتبه بعد کمتر هم بزنم . خیلی سریع بست و به راحتی از قالب سیلیکونی نقش و نگار دار بدون خرابی و مشکل جدا شد.

۳-برای انتقال آن از قالب سیلیکونی تک نفره به ظرف سرو ، دست خود را مرطوب کنید و بعد به آرامی کرم را از قالب خارج کنید. در غیر اینصورت کرم به دست شما می چسبد و ممکن است بشکند.

 

روش تهیه بامیه خانگی


تخم مرغها را با فاصله یکی یکی به خمیر اضافه کنید و کمی هم جوش شیرین بیفزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید سپس آنرا داخل…

 

مواد لازم جهت تهیه خمیر:

تخم مرغ : ۲ عدد

آرد سفید : ۸ قاشق غذا خوری

روغن جامد یا کره : ۲ قاشق غذاخوری

آب : ۱ لیوان

جوش شیرین : یک چهارم قاشق چایخوری

شربت : ۱ قاشق غذاخوری

روغن مایع برای سرخ کردن : به میزان لازم

 

ابتدا روش تهیه شربت :

دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کرده به همراه کمی وانیل، هل، زعفران( در صورت تمایل ) و گلاب بگذارید روی شعله تا به جوش آید و آنقدر بجوشد تا قوام یابد سپس شربت به دست آمده را کنار بگذارید تا خوب سرد شود.

 

روش تهیه خمیر بامیه :

آب را با روغن در قابلمه ای جوش آورده سپس آرد را کم کم اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا بوی خامی آرد از بین برود و بگذارید تا سرد شود.تخم مرغها را یکی یکی با فاصله به خمیر اضافه کنید و بعد کمی جوش شیرین را تا خمیر لطیف و نرمی حاصل شود .خمیر را داخل قیف مخصوص ریخته و داخل روغن داغ بیاندازید و بعد از طلایی رنگ شدن داخل شربت انداخته و بعد بیرون کشیده درون صافی بگذارید تا شربت اضافه ی آن گرفته شود.

 

 

 cafeghanadan.com

شیرینی ترکیه ای < کونفه کاداییف>

شیرینی ترکیه ای < کونفه کاداییف>

این شیرینی که در زبان ترکی استانبولی “کونفه” و در زبان عربی ” کنافه” نامیده می شود، نوعی شیرینی پنیری متعلق به خاورمیانه است که در شربت خیسانده می شود و در اصل در دوره امپراتوری عثمانی درست می شده است.

این دسر خوشمزه که دسر مخصوص کشورهای لبنان، اردن، سوریه، فلسطین و مصر است، بسیار شبیه به کاداییفی یونانی و کونفه ترکیه ای و کاداییفی نانی است.  مواد اصلی آن رشته های کاداییف است و داخل آن پنیرهای نیمه نرم مانند موزارلا می ریزند. معمولاً آن را با پسته یا گردو سرو می کنند.

 


دستور پخت انواع شیرینی تر – شیرینی ترکیه ای «کونفه کاداییف»

مواد لازم برای شربت کونفه:•    ۱ فنجان آب•    ۱ فنجان شکرمواد لازم برایکونفه کاداییف:•    ۱۵۰ گرم خمیر کاداییف •    ۱۰۰ گرم کره•    ۱ قاشق غذاخوری کره اضافی برای چرب کردن ظرف•    ۱۰۰ گرم پنیر، خرد شده•    ۱ قاشق چایخوری پسته، آسیاب شده برای تزئیندستور تهیه: ۱٫ اول شربت کونفه را آماده کنید. آب و شکر را در قابلمه ای بریزید و بجوشانید. ۲٫ شعله زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید نیم ساعت بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس بگذارید سرد شود.۳٫ فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. ۴٫ خمیر کاداییف را به تکه های کوچکتر برش بزنید. ۵٫ کره را آب کنید و رشته های کاداییف را با کره خوب مخلوط کنید. ۶٫ قابلمه ای را با یک قاشق کره اضافی چرب کنید.

 

  1. نصف رشته ها را ته قابلمه بطور یکنواخت بچینید. ۸٫ پنیرها را بطور یکنواخت روی رشته ها بریزید.۹٫ بقیه رشته ها را روی پنیر بریزید و با کف دست روی آنها فشار وارد آورید. ۱۰٫ حدود ۴۰ دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند. ۱۱٫ بلافاصله بعد از درآوردن ظرف از فر، شربت ولرم را روی آنها بریزید. ۱۲٫ بگذارید شربت به خورد آن برود و پودر پسته را روی آن بپاشید و داغ داغ سرو کنید.

.

cafeghanadan.com

طرزتهیه شیرینی توتی شکل

یکی از شیرینی های سنتی معطر ایرانی که با هل تهیه می شود ” توت” است. این شیرینی را که خیلی ساده تهیه می شود جایگزین قند کنید و از صرف آن با چای لذت ببرید…

 

مواد لازم:

 ۱۲۵ گرم  بادام پوست گرفته و پودر شده

 

 ۲۵ گرم  خلال پسته

 

 ۱۲۵ گرم  پودر قند یا پودر شکر

 

 ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری  گلاب

 

 نصف قاشق چایخوری  پودر هل

 

 نصف پیمانه  شکر

 

طرز تهیه:پودرهل، پودر بادام و پودر قند یا پودر شکر را با هم مخلوط کرده بعد گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر شود. خمیر نباید زیاد شل شود.

اگر بخواهید شیرینی توت شما رنگی باشد، می توانید در این مرحله دو قطره رنگ مجاز خوراکی به آن اضافه کنید.  سپس مقدار کمی از این خمیر را بردارید و در دست به صورت توت فرم دهید. آن را در شکر بغلتانید و یک خلال پسته در قسمت بالای آن فرو ببرید. بقیه خمیر را هم به همین صورت فرم دهید. توت ها را در ظرفی در دار نگاه دارید تا خشک نشوند. –